Vi har nok alle prøvet det: At miste en slægtning eller en ven og deltage i begravelsen eller bisættelsen af vedkommende. Hvad enten det foregår i en kirke, et kapel, i en ikke-kirkelig sammenhæng eller foregår efter traditionerne i en anden religion end den kristne, ja så er en begravelse eller bisættelse netop præget af dette: Traditioner.

Hvis du selv er kommet i den situation, at du skal stå for at planlægge en begravelse eller en bisættelse, er det vigtigt at tage fat i nogle, der kan guide dig igennem de traditioner, der typisk følges. Traditioner ved en begravelse er ikke bare noget, man gør, fordi det nu engang er sådan, at man plejer at gøre, men noget, der er med til at give hele handlingen et fortroligt forløb – det er en måde at få sagt farvel på på en ordentlig og stilsikker måde. Ofte vil man søge hjælp hos en bedemand, og bor du i det midtsjællandske, er det helt oplagt at søge en bedemand i Slagelse. Firmaet Lavendla er en velrenommeret og rutineret bedemand i Slagelse, som kan hjælpe dig gennem hele processen.

Traditioner efter kirkehandlingen

Fra gammel tid har vi her i landet markeret afslutningen på en begravelse eller en bisættelse med en sammenkomst bagefter. Venner og familie mødes over en kop kaffe, en middag eller måske et glas vin for at runde handlingen af og få løst stemningen op. Ja, faktisk er vi her i Norden kendt for vores gravøl, og i dag er det jo nærliggende at erstatte øllet med et godt glas vin. Vin er blevet en vigtig del af manges daglige liv, og var den afdøde vinkender og glad for at smage sig gennem forskellige slags, vil det vise vedkommende al ære at servere et godt glas efter begravelsen. På websiden barrique.dk kan man læse mere om alskens vine fra hele verden og dermed med sikkerhed også nogle, der kan bidrage til at afslutte begravelsen eller bisættelsen på en værdig vis.

Din bedemand i Slagelsen kan hjælpe med at arrangere alt det praktiske også vedrørende den efterfølgende sammenkomst og kan blandt andet hjælpe med at finde et egnet sted til denne sammenkomst. Man samles typisk på kroen, i forsamlingshuset, i selskabslokalerne der, hvor den afdøde boede, eller hvor det nu engang er praktisk muligt. Søg råd hos din bedemand i Slagelse og få den bedste planlægning af handlingen fra start til slut – fra den første kontakt til præst og andre myndigheder til indrykning af annonce i avisen, pyntning af kirke eller kapel og selve gennemførelsen af handlingen.

lisa

Author lisa

More posts by lisa

kalender

maj 2024
M Ti O To F L S
« feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
salient