Vin er blevet en drik til hverdag for mange mennesker – og for mange udvikler smagen for et glas vin sig til en passion. Vi får flere og flere, som interesserer sig lidt dybere for vin, og som derfor også begynder at samle vin. Det betyder også, at stadig flere indretter deres egen vinkælder, hvad enten de rent faktisk kan gøre det i kælderen eller bruger et ledigt værelse i huset. Nogle lejer ligefrem et lokale ude i byen, hvor de kan indrette en vinkælder eller lejer sig ind i en eksisterende.

Vil du selv indrette en vinkælder, er det vigtigt at skabe et hyggeligt rum, hvor der ikke bare er vinreoler, men for eksempel også et flot tapet, som kan være med til at skabe hyggelige rammer for private vinsmagninger, som I kan dele på sociale medier som Facebook og Instagram.

Tips til indretning af din vinkælder

Når du indretter din vinkælder, er det vigtigt, at du sikrer dig, at vinen kan ligge i rolige og stabile omgivelser. Det vil sige ved jævn, lav temperatur, ikke for lyst og i et rum, der er nogenlunde fri for rystelser og skiftende forhold. Hvis du eksempelvis vil investere i

gemmevin fra Frankrig, så er det vigtigt, at vinen kan få ro og fred i den tid, der behøves, indtil den er drikkeklar.

Der findes et enormt udvalg af udstyr til indretning af en vinkælder, så det er dine behov, din pengepung og de fysiske rammer som afgør, hvad der er mulighed for. Kan du klimatisere et helt rum, kan du blot bygge reoler, hvor vinen kan ligge, men ofte vil man investere i særlige vinkøleskabe, så rødvin og hvidvin kan opbevares i samme rum ved forskellig temperatur. Du skal også overveje, om din vinkælder blot skal være et rum til opbevaring, eller om det også skal være et sted, hvor du og vennerne kan samles for at smage på kælderfundene.

lisa

Author lisa

More posts by lisa

kalender

juni 2024
M Ti O To F L S
« feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
salient