Er du vild med franske, spanske eller italienske vine, og bruger du ferierne på at køre rundt i Sydeuropa for at besøge vingårde og smage på de dejlige vine? Så overvejer du måske at gøre din interesse for vin til en levevej. Du kan blive vinimportør, og dermed kan du udbrede interessen for gode vine til andre danskere. I Danmark findes der over 900 vinimportører, og du kan blive en af dem. Vin til eget forbrug er skønt, men at kunne leve af at være vinimportør giver bestemt også glæde i hverdagen.

Opstart af firma og finansiering

Men hvordan kommer du så i gang som vinimportør? Først og fremmest skal du have et CVR-nummer. Dernæst skal du momsregistrere dig, såfremt du forventer en årlig omsætning på over 50.000 kr. Du skal desuden tilmelde dig punktafgifter og emballageafgifter. Når registreringen er godkendt, og dit firma er oprettet, er der den økonomiske side af sagen. Hvordan finansierer du din vinimport? Du kan fx ansøge om et favorabelt erhvervslån hos Qred.com, så du kommer godt i gang. Med en god startkapital er det muligt at etablere en virksomhed, der på sigt giver overskud.

Sådan finder du en vinproducent

Du kan kontakte forskellige vinproducenter for at indgå aftaler med dem. Nogle vinproducenter er meget populære, fx i Bourgogne, og skal man indgå en aftale med sådan en producent, kan det blive meget dyrt. Vi anbefaler, at man i stedet kigger efter upcoming vinproducenter, som måske ikke i forvejen har aftaler med danske vinimportører. Så bliver det nemmere og billigere at lave en aftale. Ønsker man at indgå en eksklusiv aftale med en vinproducent, må man indstille sig på, at man skal købe i store mængder. Måske kan du være heldig at spotte en af de nye blandt vinproducenterne, og så kan vinen med tiden stige meget i værdi, og du kan tjene rigtig gode penge.

Importer den vin, du selv drikker

Det er vigtigt med troværdighed, når man ønsker at sælge et produkt. Derfor skal du selvfølgelig importere den vin du selv drikker og holder af, så du kan fremstå troværdig over for kunderne. Det er også spændende at kunne introducere nye vine til danske kunder, som de ikke finder på supermarkedshylderne.

Sydlandsk stemning på terrassen og i stuen

Der findes danskere, som er så glade for vin, at de har købt aktier i et vinslot i Frankrig. Men de fleste køber dog vinen herhjemme i Danmark i supermarkeder eller hos vinimportører. Mange danskere er glade for at holde sommerferie sydpå og har skønne minder fra stemningsfulde byer i det sydspanske, syditalienske eller sydfranske, hvor de har siddet på en restaurant og drukket vin. Denne stemningsfulde atmosfære kan de få serveret på deres egen terrasse og stue, når de køber god vin i Sydeuropa gennem dig og dit firma. Et dejligt og veltilberedt måltid bliver bare endnu bedre, når man drikker en skøn vin til, og det får sommeraftnerne til at virke lysere og længere og vinteren til at føles mere hyggelig. Så del endelig din passion for vin med andre danskere og start op som vinimportør. Så er der også rig mulighed for at nyde en god flaske vin selv i ny og næ.

lisa

Author lisa

More posts by lisa

kalender

maj 2024
M Ti O To F L S
« feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
salient