Vin er elsket over hele verden, og det har været populært i flere århundreder. Derfor er det ikke overraskende, at det dukker op igen og igen i kunstværker. Dette gælder både for flere årtier siden med kunstnere som Salvador Dalí og Pablo Picasso, og nu til dags.

Er en plakat kunst?

Du kan indrette med kunst og plakater i hjemmet. Hvorvidt plakater kan klassificeres som kunst, må være en debat til en anden dag. Men der er ingen tvivl om, at det er populært at indrette med plakater fra sider som Dear Sam, der også har vinplakater.

Når du indretter hjemmet med lækre plakater i køkkenet, stuen, soveværelset og andre steder i hjemmet, kan det være en god ide at følge tips til at hænge dem op. Fx anbefales det at sørge for, at der er 15-20 centimer afstand mellem plakaten og et møbel, hvis du fx hænger den op over en kommode.

Vidste du at Dali har lavet en bog om vin?

“En ægte kender drikker ikke vin, men smager på dets hemmeligheder,” sagde Salvador Dalí engang om at nyde vin. Der er ingen tvivl om, at den spanske kunstner var vild med vin. Faktisk var han så glad for drikken, at han sammensatte en form for vinbog ”Wines of Gala”, der blev efterfulgt af den lidt absurde opskriftsbog ”Les Diners de Gala.”

Vinbogen kunne måske først have virket som blot en måde at tjene penge på. Faktisk skrev Dalí ingen tekst til bogen. Det var i stedet hans redaktør hos Draeger, som stod for at tilføje tekst til bogen med over 140 illustrationer af den spanske kunstner. De fleste af værkerne er printede sketcher og tidligere udgaver af kunstværker. Meget kan man sige om Dalí surrealistiske kunst, men hvis du er vild med både vin og kunsthistorie, er det nærmest et must at tjekke ”Wines of Gala” ud.

Pablo Picasso var vild med spansk vin

En anden spansk kunstner, som var vild med vin, var Pablo Picasso. Den spanske kunstner, som blev født i Malaga, var så vild med vin at det dukkede op i flere af hans værker. Picasso malede alt fra vinflasker til vindgårde, og et af de mest anerkendte værker er ”Bottle and Wine Glass on a Table” fra 1912.

lisa

Author lisa

More posts by lisa

kalender

maj 2024
M Ti O To F L S
« feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
salient