Vin fra USA er et mangfoldigt begreb. I dag er mange fortrolige med de californiske vine fra Napa Valley, men Napa Valley er blot et enkelt ud af i alt 13 hoveddistrikter, som falder ind under betegnelsen American Viticultural Areas – en betegnelse for de steder i USA, hvor vindyrkning sker i anerkendte distrikter, som kan skelnes fra nabodistriktet. Betegnelsen forkortes AVA. Inden for de enkelte hoveddistrikter er der et hav af underdistrikter – i alt er den mere end 280 AVA’er i USA:

Har man rejst i USA, er man måske selv stødt på nogle af vinene, som kommer fra områder uden for de kendteste områder og kan blive meget positivt overrasket. Området op mod Canada producerer fantastiske vine, som minder om de bedste fra Frankrig og det øvrige Europa – slanke og skarpe vine, som kalder på den helt store vinnydelse.

Hvis man går efter en vin fra et af de anerkendte vinområder, skal man som nævnt vælge en vin med betegnelsen AVA, som netop står for American Viticultural Area. I modsætning til de franske og italienske betegnelse – AOP i Frankrig eksempelvis – er AVA alene en geografisk afgrænsning af vinens oprindelsesområde, og inden for dette kan vinavleren arbejde med de druer og de metoder, vedkommende vil.

En mangfoldighed af stilarter

Vin fra USA dækker over en mangfoldighed, der er mindst lige så stor som den, vi finder i Europa. Mange avlere lægger sig op af en europæisk stil i deres vine, og der produceres eksempelvis Pinot Noir vine i Californien, der man måle sig med de bedste rødvine fra det franske Bourgogne-distrikt.

niko

Author niko

More posts by niko

kalender

april 2021
M Ti O To F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
salient