En sommelier – eller vintjener – er en person, som arbejder i hotel- og restaurationsbranchen, hvor vedkommende både samarbejder med køkkenchefen og har kontakt til restaurantens gæster. En sommelier har bl.a. ansvaret for indkøb af vin og laver vinkortet. Jobbet som sommelier er spændende og udfordrende, og man kan uddanne sig til sommelier fx på Dansk Sommelier Uddannelse. Uanset om du allerede har joberfaring fra hotel- og restaurationsbranchen, eller du drømmer om at komme til at arbejde i branchen, så kan du tilmelde dig uddannelsen til sommelier. Du kan begynde med at tage grundkurset til sommelier og bygge videre på uddannelsen. Som uddannet sommelier kan du få job rigtig mange forskellige steder i hotel- og restaurationsbranchen.

Når uddannelsen er i gang

Uddannelsen til sommelier er spændende, men det er også intenst med al den undervisning og ny viden, som du skal tilegne dig og lære, for du skal til eksamen i det. Når du har fået undervisning, kan det være rart at slå hovedet fra og dyrke noget sport. Du kan fx løbe en tur eller besøge fitnesscentret, og hvis du mange træningstøj eller et par nye løbesko, så finder du smart træningstøj og sko hos www.gorillasports.dk til favorable priser.

Et job med travlhed

En sommelier er på benene mange timer om dagen, og du skal derfor kunne lide et job, hvor der er travlt, og tingene til tider kan nå et højt stressniveau. Men det er også utrolig spændende at tale om vine, både med køkkenchef og kokke på din arbejdsplads. Det bliver også dit ansvar at give tjenerne indblik i vin, så de er godt klædt på til at tale med gæsterne om valg af vin til maden. Du er også selv i kontakt med gæsterne og kan dele ud af din viden. Man bliver aldrig færdig med at lære nyt om vine, for man kan altid dygtiggøre sig, og det er et virkelig interessant felt at dygtiggøre sig indenfor. Din viden vil være efterspurgt mange steder i branchen, og det kan give dig et spændende arbejdsliv, hvor du får mulighed for at arbejde rigtig meget med vin, når nu dette er din passion og glæde.

lisa

Author lisa

More posts by lisa

kalender

maj 2024
M Ti O To F L S
« feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
salient