Måske er det ikke længere nok for dig bare at gå på vinbar og få anbefalet en vin af bartenderen. Er du for nylig begyndt at interessere dig for vine og vinens historie på et dybere plan, så kan du skaffe dig viden om vin ved enten at læse bogguides eller lytte til podcasts om vine. Der er nemlig mange andre end dig, som er passionerede omkring vin.

Bøger om vin

Der er i tidens løb udgivet mange bøger, som introducerer nybegyndere til vin. Men det kan også være bøger, som mere specifikt guider dig igennem forskellige landes vin eller vindistrikter, som du måske allerede har læst lidt om i avisen. Det er spændende læsning, for her kan du lære både om vinens oprindelse og historie, om de forskellige typer af druer, og hvordan vinen bliver fremstillet samt det franske vinsystem, som er et regelsæt for klassifikation af vin. Der findes bøger, som kan lære dig, hvordan du smager og beskriver vin, og hvordan du opbevarer den og serverer den, så du får det optimale ud af dine vinoplevelser. Dertil kommer en række bøger, som giver gode råd til, hvordan man sætter vin sammen med mad.

Vin-podcasts på dansk og engelsk

Hvis du er typen, der hellere vil lytte til podcast om vine, så findes der flere gode podcasts på både dansk og engelsk. Det kan fx være Vin for begyndere, Vi drikker vin, Wine for Normal People eller Wine Enthusiast Podcast. Fordelen ved en podcast er, at du kan lytte, samtidig med at du foretager dig andre ting. Det kan være, at du har været ude og købe flotte spejle og rammer hos BGA, som du er i gang med at hænge op i dit hjem, samtidig med, at du lytter til disse interessante podcasts om vin. Danskerne elsker især italienske vine, men der findes mange andre skønne vine, du kan smage.

lisa

Author lisa

More posts by lisa

kalender

maj 2024
M Ti O To F L S
« feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
salient