Har du set en opførelse af operetten ‘Den glade enke’ af Franz Léhar, som blev skabt i 1905, kan du måske huske en scene, hvor operettens hovedperson, enken, går ned af en trappe i en balsal med et glas i hånden. Og hvad er der i glasset? Det er selvfølgelig champagne. For champagne har altid stået for fest, glæde og syndig livsstil.
Champagne drikkes som regel kold og kan derfor give ubehagelige Isninger i tænderne, men det er der heldigvis råd for hos GUM, hvor du både kan få gode råd, vejledning og købe produkter, hvis du lider af dette.
Der er gennem tiderne skrevet og sagt meget om den herlige champagnedrik, men det afgørende er, at champagne skal komme fra vindistriktet Champagne i Frankrig, og gør den ikke det, er der ikke tale om champagne. Cava fra Spanien, Crémant fra Alsace eller Prosecco fra Italien – hvert vinproducerende land har sin egen mousserende vin, men champagnen kommer fra Champagnedistriktet i Frankrig.
Champagne forbindes med fest og glæde, og der er da også dem, der mener, at der er en lejlighed til at drikke champagne hver dag. En af dem var den engelske premierminister Winston Churchill, der efter sigende begyndte og sluttede dagen med champagne og så vidt vides drak flere flasker hver dag. Hvordan han så kunne holde til det og føre en krig samtidig, kan man ikke forstå, men nogle har en stærkere lever og bedre fysik end andre!
Selv om mange kun drikker champagne til nytår og desværre sammen med et stykke sød kransekage, der ødelægger den gode drik, så er der stadig flere, der også drikker champagne til mad. Og der er god grund til at prøve sig frem med dette. Champagne som ledsager til et helt måltid er en særlig oplevelse, og champagne til en fiskeret, til oste og til grøntsagsretter med eksempelvis asparges er bare perfekt.