Halloween er blevet et stort nummer i danskernes bevidsthed de sidste årtier. Fra at være en sær ting, som kun få havde noget forhold til, er Halloween i dag noget, som alle – i hvert fald folk med børn – har engageret sig i. Der bliver arrangeret fester for ungerne, hvor det gælder om at have den flotteste og mest uhyggelige udklædning.

Men hvad med at holde en stor fest til Halloween, hvor det er alle naboer og venner fra gaden, der holder et stort gilde sammen? I kan finde masser af inspiration til halloween sammenkomsten på Partyking.dk, og det gælder både pynt, udklædning og dekorationer til hus og have. Det er bare om at få nedsat et festudvalg og så komme i gang med at søge inspiration til alle tiders brag af en Halloween-fest!

I kan jo for eksempel indlede med et glas champagne, som næsten altid er en succes. De fleste mennesker elsker den boblende væske, og skulle der være nogle iblandt, som ikke drikker alkohol, er der også mange muligheder for at få et glas bobler uden alkohol i.

I det hele taget kan også de voksne få meget ud af en fest til Halloween. Traditionelt laves med med græskar, og hertil kan man drikke vine der passer godt til sødmen, der findes i de store frugter. Græskartærter, græskarsuppe, græskarbrød – der er mange muligheder for at sætte en menu sammen, hvor græskar indgår.

I manges øjne er Halloween først og fremmest børnenes fest, og de skal heller ikke glemmes ved vores store brag af en Halloween-fest. Lav forældregrupper, hvor I sammen med ungerne syr flotte udklædningsdragter og køb balloner, masker og pynt af forskellig slags, så alle børnene får netop det look, som de gerne vil have. Det handler jo om at blive den mest uhyggelige af alle, så man kan skræmme folk i husene, hvor man banker på og kræver slik.

En særlig tradition er at skære hoveder af de store røde græskar, som kan købes alle vegne om efteråret, og de pynter flot foran gadedørene og i haverne. Denne tradition har vi også kendt herhjemme, længe før vi importerede den angelsaksiske Halloween-skik. Vi skar lygter af store roer i november, som så kunne lyse i mærket ved Allehelgen, som er den første søndag i november.

lisa

Author lisa

More posts by lisa

kalender

juli 2024
M Ti O To F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
salient