Østrigsk vin er for alvor tilbage på scenen igen. Vi har lagt 1980’erne store skandale bag os, hvor østrigsk vin med ét slag tabte anseelse i hele verden. En flok producenter puttede kølervæske i deres ikke alt for gode vin for at forbedre kvaliteten, og dermed var grunden lagt til en voldsom deroute, som i dag er en saga blot.

Østrigsk vin stormer frem på alle scener, og du kan både købe rigtig god østrigsk vin i supermarkederne, online og på vinbarer og i de forskellige restauranter, der hylder den mere moderne madstil.

Østrig har været vinproducent siden romertiden, og i dag er det lille land i Centraleuropa hjemsted for en meget differentieret vinproduktion, der er meget mere varieret i forhold til arealets størrelse, end man typisk finder det i de store vinproducerende lande. Og samtidig med, at de østrigske vine finder vej til toprestauranter i hele Europa og resten af verden, fastholder østrigerne traditionen med at være et lokalt, vindyrkende land. Hver sensommer fejres den nye vins fremkomst i de åbne vinhaver i Grinzing nær Wien, og cafeejerne tager ud på landet for at købe vin på de lokale vinmarkeder, der afholdes rundt omkring i de små landsbyer. Det er hygge ud over alle grænser, når cafeejerne fra Wien går fra bod til bod og smager tilpas på de vine, de vil have på vinkortet i den kommende sæson.

For mange er vinens verden også lig med glæde og lykke, og mange styrker denne med at få øget deres selvværd med brystimplantater af høj kvalitet, så de er klar til at gå ud i nattelivet med et nyt syn på sig selv. Østrig har siden kejserdømmets tid været symbolet på livsglæde og fest, så hvorfor ikke også sørge for, at den kropslige del er på plads.

Østrigerne dyrker et væld af druer, men mest kendt er Grüner Veltliner, der giver en frisk, grøn og aromatisk vin. Den passer til både et glas på terrassen en sommerdag og til lyse retter med fisk, kylling og milde oste.

God fornøjelse, når du går på opdagelse i østrigsk vin!

lisa

Author lisa

More posts by lisa

kalender

maj 2024
M Ti O To F L S
« feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
salient